Actividades


18/12/15

Xerrada "Feminitat i els seus cicles"


Fecha: Sábado 9 de Enero 
(18 a 20 horas)

Imparteix Agustina Heredia

Cuaderno Menstrual és un projecte que preten que la naturalització i la soci alització del cicle menstrual i la conscienciació de la feminitat en relació als cicles interns físics, emocionals i mentals, i els ritmes de la natura arribi al  màxim de dones possible. 

La proposta de la xerrada “feminitat i els seus cicle “ és trobar un espai per trobar- nos entre iguals per a compartir sabers i experiències relacionades amb la ciclicitat: dona, cicle menstrual, com recopilar informació del nostre cicle (diagrama menstrual), analogia de les fases lunars, estacions lunars i cicles femenins i com afecta aquesta ciclitat en la forma d’entendre i percebre el món.


La metodologia és a través del cercle, a través de la paraula … on no hi ha jerarquies i el saber circula entre iguals. El cercle de dones és un espai on l es dones ens trobem per expressar- nos, sentir i compartir lliure, sincera i obertament. Esdevé un espai i un tem ps únic on s’ens permet desplegar la nostra esencia femenina i nutrir- nos de la presència d’altres dones.  Aquesta trobada finalitza amb la present ació de “Cuaderno Menstrual” que és una agenda / llibre del 2016 per a done s, amb propostes per a l’autoconeixement i conscienció de la ciclicitat. Cuaderno Menstrual ha estat un projecte iniciat amb l’ajuda de Verkami, que serv eix per a l’autofinançament del projecte. 


 “Son muchas las maneras en que las mujeres se comunican dentro del círculo, y la conversación adopta forma de espiral en la exploración subjetiva de  cada lema. Escuchando, presenciando, representando un modelo, reaccionando, profundizando, haciendo de espejo, riendo, llorando, sintiéndose afligidas, inspirándose en la experiencia y compartiendo la sabiduría de la experiencia, las mujeres del círculo se apoyan mutuamente y se descubren a sí mis mas a través de las palabras.” Jean Shidona Bolen

Para mas informacón:
ipomeaespai@gmail.com  o
cuadernomenstrual@gmail.com



No hay comentarios:

Publicar un comentario